Je kan het bijna niet gemist hebben: het wordt deze week heet. Reageren

We gaan een droge en tropische eerste week van de zomer tegemoet met lokaal misschien een hittegolf.

“Zet de ventilator maar vast klaar. Het wordt met de dag warmer”, vertelt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar. Er is een grote kans dat het zuidoosten van ons land te maken krijgt met een regionale hittegolf.

Landelijke hittegolf?

“Het spant er nog om of we een landelijke hittegolf krijgen. Dat is nog even afwachten, want op dit moment is het nog niet zeker”, legt Erasmus uit.

We spreken van een hittegolf wanneer het vijf dagen minstens 25 graden is, waarvan drie dagen de temperatuur oploopt tot minstens 30 graden. 0:00/1:14Voor de een is een hittegolf een hel, voor de ander is een zomer zonder hittegolf mislukt. Zo ontstaat zo’n hittegolf.

Vandaag is het al zonnig, met een paar stapelwolken en de temperaturen lopen uiteen van 19 graden aan de kust, tot 25 graden in het oosten. 

Zonovergoten

Na een frisse nacht, wordt het morgen een zomerse dag. Het wordt dan namelijk meer dan 25 graden in De Bilt. “Het wordt morgen een zonovergoten dag. Ook is de zonkracht hoog, namelijk 7. Dat betekent dat je al binnen tien minuten kan verbranden.”

Als je aan de kust woont, profiteer je nog mee van de wind vanaf zee. “Die kan gelukkig nog voor wat verkoeling zorgen”, zegt Erasmus. Lees ook:Het wordt weer warm: kan corona zich verspreiden via een ventilator?

De temperatuur schiet donderdag naar tropische waarden. Het wordt in De Bilt dan 30 graden. Het blijft stralend zonnig en de temperatuur doet er vrijdag nog een stapje bij, het wordt dan gemiddeld 31 graden. Een echt koele nacht ligt ook niet in het verschiet, het wordt zwoel.
Bron: RTLnieuws.nl

Wapen je vandaag nog tegen de warmte met je eigen ventilator, airco of luchtkoeler! Nu tot 50% korting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *