‘Inbraakcijfers omhoog na versoepelen coronamaatregelen’

Nu de maatregelen tegen het coronavirus zijn versoepeld stijgen de inbraakcijfers. Die waren de afgelopen maanden historisch laag, maar schieten inmiddels alweer omhoog. 

Uit cijfers van de politie bleek dat het aantal woninginbraken tijdens de coronacrisis was gehalveerd, meldt De Telegraaf. In april werd er 1383 keer aangifte gedaan, terwijl dat een jaar eerder 2760 keer was. In mei waren het 1353 gevallen ten opzichte van 2700 in 2019.

Wekelijkse meldingen

In de eerste weken van juni waren er wekelijks 450 meldingen van inbraken, terwijl het een maand eerder nog om 350 gevallen ging.

Volgens de Nationale Politie is de stijging makkelijk te verklaren. “Mensen gaan weer vaker naar hun werk en trekken er meer op uit”, zegt projectleider woninginbraak Sybren van der Velden. “Inbrekers willen nu eenmaal niet gesnapt worden en slaan vooral toe als er niemand thuis is.

Normaal gesproken ligt het aantal woninginbraken rond deze tijd op 600 per week. Op dat niveau zitten we dus nog niet. “Maar ik verwacht dat het alleen nog maar zal toenemen, zodat we eind juni mogelijk alweer boven de 2000 inbraken zitten”, waarschuwt Van der Velden. “Dan keren we bijna terug op het normale niveau in juni van 2500.” Bron: RLTnieuws.nl

Gelukkig is de oplossing simpel… uw eigen Smart beveiligingssysteem! Zo houdt u altijd uw woning in de gaten, waar u ook bent.

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5